De ce îmi sângerează gingiile?

Nu trebuie să te panicheze faptul că îți sângerează gingiile, dar e mai mult decât necesar să faci o vizită medicului stomatolog pentru a afla cauzele și pentru a le trata.

Cel mai comun motiv pentru sângerarea gingivală (gingivită) este dat de prezența tartrului care irită gingia, provocând inflamarea ei și sângerarea.

Totodată și cariile situate în apropierea gingiei acționează ca un iritant permanent pentru aceasta.

Obturațiile (plombele) care nu urmează perfect conturul dintelui acționează ca o spină iritativă pentru gingie, menținând starea de inflamație și sângerarea.

Altă cauză a sângerării gingivale poate fi dată de lucrările dentare care nu sunt perfect adaptate la dinte.

Sângerarea gingivală mai poate fi provocată de rănirea cu alimente, periajul dentar prea dur, dereglări hormonale (e.g. pubertate, sarcină) sau când vorbim despre boli precum: hipovitaminoza c, diabetul zaharat, anemii, scăderea sistemului imunitar. Chiar și unele medicamente pot provoca sângerări gingivale: contraceptive, anticoagulante, antidepresive și unele antihipertensive.

Pentru a fi siguri de cauză și de tratament este indicat să discuți cu medicul tău dentist și să nu întârzii prea mult vizita la cabinet.

Dacă te-ai confruntat vreodată cu această problemă și vrei să găsești o soluție profesionistă fă o programare la InoDental.

Zâmbetul înseamnă sănătate.