Cum să am grijă de dantura mea?

În timp ce unii oameni se tem de vizita la dentist și de îngrijirea dinților în general, în realitate, acestea sunt acțiuni importante și esențiale pentru a avea o dantură sănătoasă. La InoDental ne străduim să îți facem îngrijirea dentară cât mai ușoară și mai plăcută cu putință.

Dar până ajungi la cabinet ne-am gândit să-ți reamintim o serie de sfaturi care nu se demodează niciodată. 

Primul lucru important este să-ți periezi dinții de două ori pe zi, timp de cel puțin două minute. Este important să folosești o periuță de dinți cu peri moi și să nu aplici prea multă presiune în timpul periajului, astfel încât să eviți iritarea gingiilor. Asigură-te că perii periuței de dinți ajung la toate suprafețele dinților și curăță între dinți cu ajutorul aței dentare. În plus, înlocuiește periuța de dinți la fiecare 3-4 luni.

Urmează o dietă echilibrată, cu alimente bogate în nutrienți și cu un aport limitat de zahăr. Zahărul poate provoca formarea cariilor dentare, așa că încearcă să eviți alimentele dulci sau să le consumi cu moderație. De asemenea, nu uita să bei suficientă apă, pentru a ajuta la curățarea dinților și la prevenirea uscării gurii. 

De asemenea, asigură-te că folosești pasta de dinți recomandată de medicul dentist pentru nevoile tale specifice.

Vizitează-ți dentistul cel puțin o dată la șase luni pentru un control de rutină și pentru a preveni apariția problemelor dentare. Dacă nu ai încă un dentist te așteptăm la cabinet.

 Dacă ai dureri de dinți sau o sensibilitate nu aștepta. Lucrurile se pot agrava de la o zi la alta. 

În plus, evită obiceiurile nesănătoase, cum ar fi fumatul sau mestecatul de gumă care conține zahăr. Fumatul poate provoca decolorarea dinților și crește riscul de a dezvolta probleme dentare, iar mestecatul de gumă poate provoca uzura dinților și iritații ale gingiilor.

În final, îngrijirea dinților este importantă nu doar pentru sănătatea orală, ci și pentru starea de bine generală. O dantură sănătoasă și un zâmbet strălucitor pot contribui la încrederea în sine și la îmbunătățirea stării de spirit. Încearcă să faci din igiena dentară o rutină zilnică și să îți îngrijești dinții cu atenție, pentru a avea o dantură sănătoasă și strălucitoare pe termen lung.