Ce este detartrajul cu ultrasunete, când și de ce trebuie să-l fac?

În ciuda faptului că sună foarte complicat, aproape demn de un film SF, detartrajul cu ultrasunete este o procedură simplă prin care se desprind blocurile de tartru de pe dinți. O variantă modernă, nedureroasă, pentru un aspect care ține de sănătatea fiecăruia dintre noi.

Ceea ce este important de știut este faptul că smalțul nu este afectat.

Tartrul sau „piatra” (conform denumirii populare) este de fapt mineralizarea plăcii bacteriene (peliculă de bacterii si resturi alimentare) și a sărurilor de calciu din salivă, formarea tartrului fiind influențată de consistența alimentelor, de fluxul salivar si de igiena dentară.

Da, din păcate este inevitabil, majoritatea facem tartru. Unii mai des ca alții, în funcție de regimul alimentar. Sucurile, dulciurile, fumatul ș.a.m.d. facilitează apariția tartrului mai repede și necesită vizite mai dese la stomatolog.

În momentul în care placa bacteriană s-a transformat în tartru, periajul dentar nu mai are efect, astfel fiind nevoie de o vizită la medicul stomatolog pentru detartraj și periaj profesional.

În funcție de stilul de viață, detartrajul este recomandat de două ori pe an, cu ocazia controlului periodic. În cazul fumătorilor și a pacienților cu lucrări protetice tartrul se formează mai rapid, vizita la stomatolog fiind indicată la 3 luni.

Te așteptăm la InoDental pentru un consult și un detartraj profesionist.

Zâmbetul înseamnă sănătate.