Ce este implantul dentar? Am nevoie?

Dacă ai pierdut unul sau mai mulți dinți și cauți o soluție durabilă și estetică pentru înlocuirea lor, implantul dentar ar putea fi opțiunea perfectă pentru tine. În acest articol, vom discuta despre ce este un implant dentar, cum funcționează și ce avantaje poate oferi.

Un implant dentar este o structură metalică din titan sub formă de șurub, care este inserată în osul maxilarului sau mandibulei, în locul dintelui pierdut. Această structură metalică va fi apoi acoperită cu o coroană dentară, care va arăta și se va simți ca un dinte natural. 

Procedura de implant dentar se rezumă la câteva etape. În primul rând, medicul dentist va evalua sănătatea dinților și gingiilor tale pentru a determina dacă ești un candidat bun pentru un implant dentar. Dacă da, va fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a insera șurubul de implant în osul maxilarului sau mandibulei.

După această etapă, este necesară o perioadă de vindecare, în care osul crește și se integrează în jurul implantului. Această etapă poate dura între câteva săptămâni și câteva luni, în funcție de fiecare caz în parte.

Odată ce osul e vindecat complet, medicul dentist poate atașa coroana dentară la implant. Coroana este creată pentru a arăta și a se simți ca un dinte natural și poate fi confecționată din ceramică, zirconiu sau alte materiale durabile.

Unul dintre avantajele principale ale implantului dentar este că oferă o soluție durabilă pentru înlocuirea dinților pierduți. În timp ce alte opțiuni, cum ar fi protezele dentare sau punțile dentare, pot necesita ajustări și înlocuiri regulate, implantul dentar poate dura o viață întreagă cu îngrijirea adecvată.

În plus, implantul dentar este mult mai confortabil și mai convenabil decât alte opțiuni. Protezele dentare sau punțile dentare pot fi incomode sau pot necesita șlefuirea altor dinți sănătoși pentru a fi atașate. În schimb, implantul dentar se integrează direct în osul maxilarului sau mandibulei în locul dintelui lipsă, fără a afecta alte dinți sănătoși.

Implantul dentar trebuie realizat doar cu materiale de calitate, având următoarele beneficii:

✔️ Reducerea atrofiei osoase și gingivale asociate cu pierderea dinților

✔️ Nu mai este necesară șlefuirea dinților restanți sănătoși pentru a completa dinții lipsă prin intermediul punților dentare clasice

✔️ Reface posibilitatea de masticație corectă, afectată de pierderea dinților naturali, permițând astfel reluarea unei alimentații complete și diversificate

✔️ Îmbunătățește funcția fonatorie (vorbirea) și asigură suportul adecvat contururilor faciale; aceste două funcții au fost afectate prin pierderea dinților naturali

✔️ Asigură o ancorare fermă, sigură și confortabilă pentru protezele dentare, a căror stabilitate este grav afectată în lipsa dinților naturali.

Dacă ești interesat de această procedură te așteptăm la cabinet.